Ademwerk

Wat / visie

Jouw ademhaling is een weerspiegeling van hoe je leeft. Velen van ons ademen ondiep en onbewust. Dit zorgt ervoor dat je niet de volledige capaciteit van je longen benut, en dus niet je volle ‘levenscapaciteit’ benut. Vaak is het zo dat we maar 30% van onze long capaciteit gebruiken. Moet je nagaan hoeveel er nog uit te halen is!

Ademen is leven! Het gaat de hele dag als vanzelf. Je hoeft er niet over na te denken want je lichaam doet het vanzelf. Als je in rust bent minder frequent, als je gaat sporten verdiept en verzwaard en als je slaapt wordt hij rustig en langzaam. Wat we zien is dat we steeds minder diep gaan ademen door allerlei trauma’s die we meegemaakt hebben in ons leven. Emoties die we in ons systeem hebben vast gezet, willen we niet voelen. Dus laten we de ademhaling daar niet komen. En hoe meer trauma’s hoe minder diep en vol we ademen.

Trauma’s in dit verhaal kunnen echt van alles zijn. Grote ingrijpende gebeurtenissen zoals het verlies van een dierbare, misbruik, burn out of een auto ongeluk. Maar het kan ook een trauma betreffen die je (misschien onbewust) hebt meegemaakt als kind. Jij was aan het huilen en wilde aandacht van je moeder, maar die was druk bezig in het huishouden en kon even niet naar je toe komen. Misschien voelde je je toen wel niet gehoord of voelde je dat je de aandacht niet waard was. We zijn heel goed om emoties weg te stoppen en ze dan maar niet te voelen. Want als je ze niet voelt zijn ze er niet. Niets is minder waar! Deze emoties zitten zeker nog in je systeem, in je cel geheugen en misschien wel in de DNA.

Met verschillende ademtechnieken gaan we de mate van zuurstof in je bloedbaan veranderen. Door sneller te gaan ademen neemt het koolstofdioxide gehalte in je bloed toe, waardoor de zuurstof minder wordt afgegeven aan je lichaam. Wat ook wel hyperventilatie genoemd wordt. We gaan niet hyperventileren (zoals bij een paniek of angstaanval), maar gecontroleerd het balans van zuurstof en koolstofdioxide veranderen in je bloed.  Door de zuurstof in je bloedbaan te houden kunnen je cellen en het cel geheugen zich openen en misschien wel emoties los gaan laten die daar opgeslagen lagen.

In ons leven zijn er zaken waar we tegen aan lopen, waar we last van hebben. Zaken zoals stress of niet goed genoeg voelen of niet gelukkig zijn. Wat staat jou in de weg om hiermee aan de slag te gaan? Laat mij je een mogelijkheid aanbieden waarbij we gaan kijken of je lichaam spanning, stress of emoties kan loslaten. Verwacht niets, dan is alles mogelijk!

Soorten ademtechnieken

Verbonden-ademhaling
Wim Hof ademhalingstechniek
Hart Coherentie ademhalingstechniek.

Individuele ademsessie

Individuele ademsessies

Bij een individueel begeleide ademsessie zal ik je een op een begeleiden met een ademtechniek. Door het gebruiken van een ademtechniek kom je in een soort trance waar we je onderbewustzijn aanspreken. Hier kunnen spanning en emoties los komen. Het kan ook zijn dat er niets gebeurd, maar door de sessie zal je wel een diepe ontspanning gaan ervaren. Ik gebruik acupressuur punten (drukpunten vanuit de accupunctuur die ik indruk met mijn vingers) die je systeem te helpen met spanning los te laten en de energie te laten stromen. Daarnaast creëer ik een rustige en prettige omgeving waar alles mag zijn.

Kosten

.tg {border-collapse:collapse;border-spacing:0;}.tg td{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:black;}.tg th{font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight:normal;padding:10px 5px;border-style:solid;border-width:1px;overflow:hidden;word-break:normal;border-color:black;}.tg .tg-1wig{font-weight:bold;text-align:left;vertical-align:top}.tg .tg-0lax{text-align:left;vertical-align:top}

Omschrijving Prijs
Ademsessie indvidueel 85 euro per uur
Ademsessie groepsverband Op aanvraag