Loading

Stress less

Wat / visie

 

Een manier om stress te verminderen in je lichaam is om m. psoas (dit is een spier die diep in onze buik ligt) ontspannende oefeningen te doen. Bij deze oefeningen wek je een ontladende trilling in je lichaam op om de spanning, die opgeslagen ligt in je lichaam, kwijt te raken. Stress kennen we allemaal, de drukte van het dagelijks leven, drukte op het werk, de prestatie druk om alles goed te doen, het balanceren van kinderen en werk, maar ook heftige life events. Het verlies van een dierbare, een ongeluk, ziekte en nog veel meer zaken kunnen een grote impact hebben op ons.

 

Stress zorgt ervoor dat je stress hormonen aanmaakt zoals Adrenaline en Cortisol. Deze worden aangemaakt in de bijnieren en hebben een effect op ons lichaam. Ze verhogen de bloeddruk, vergroten je alertheid, verhogen de algehele spanning in je spiersysteem, versnellen je ademfrequentie en zorgen er eigenlijk voor dat je klaar bent voor de strijd. Vanuit ons zenuwstelsel hebben we verschillende niveau’s. En kijkend naar het oudste stuk: het reptielen brein, heeft deze een grote link met ons stress systeem. Als er dreiging is moet je kunnen vechten of vluchten.

 

Wat als je veel stress die je opdoet in je leven, continu bij je blijft. Wat als je moeilijk een manier kan vinden om juist die stress los te laten? Dan zouden de trauma release oefeningen je wel eens goed kunnen helpen. Het mooie is dat als je eenmaal weet hoe het ongeveer werkt, je dit prima thuis kan doen.

Het is een reeks aan oefeningen die je uitvoert om de beenspieren wat te vermoeiden, of om juist een beetje stimulerende spanning op te bouwen. Na deze oefeningen ga je ontspannen op de grond liggen met je benen gebogen en knieën omhoog. Langzaam laat je de knieën naar buiten vallen en ergens in deze beweging kan dan een trilling ontstaan. Deze trilling is het ‘releasen’ van de spanning. Dit zie je ook vaak bij mensen die net een ongeluk hebben meegemaakt of een vrouw die net bevallen is ; zij zullen gaan trillen om die stress uit hun lichaam te krijgen.

Avonden

 

Er zullen verschillende stress less avonden worden georganiseerd worden in Zentrum de Verbinding in Tilburg Reeshof.

Individueel vs groep

 

Vind je het prettiger om dit individueel te doen dan is het mogelijk om een afspraak in te plannen. Stress less is geen reeks aan afspraken. Het betreft een enkele afspraak waarna je zelf de handvaten hebt om er mee door te kunnen gaan. Je zal ok een hand-out ontvangen zodat je een geheugensteuntje hebt voor thuis.

Kosten

 

OmschrijvingPrijs
Stress less avonden bij het Zentrum17,50 Euro p.p.
Stress less individuele sessie (30 min.)40,00 Euro