Wie ben ik?

section-fb1e225
[about_us title=”” description=”Mijn naam is Machteld Schravendeel (1987), getrouwd en moeder van 3 dochters Saar (2015), Roos (2017) en Pien (2021). Ik heb veel zelfontwikkelingscursussen gedaan en ik ben gaan inzien dat dit eigenlijk voor iedereen goed is. Iedereen kan er aan werken om de beste en gelukkigste versie van zichzelf te worden, tenminste als je dat wilt. Als fysieke klachten weg zijn ben je een gelukkiger mens, maar wat als deze klachten juist iets te vertellen hebben? Wat als je eigenlijk te veel over je grenzen aan het gaan bent? Door de spiegels om je heen te leren lezen kun je dichter bij jezelf komen te staan. En hoe dichter je bij jezelf kan staan, hoe gelukkiger je bent (is mijn mening). Vaak draait het om het verhaal achter de mens. En deze is zeker niet onbelangrijk maar je kan ook werken in het nu. Met wat je lichaam nu aangeeft. Ademwerk, osteopathie en lichaamswerk doen dat. Die pakken de stukken aan die nu zichtbaar zijn, waar je nu last van hebt. ” stat_num_1=”” stat_desc_1=”” stat_num_2=”” stat_desc_2=”” stat_num_3=”” stat_desc_3=”” media_type=”image” video=”” image=”{"type":"custom","custom":"4056","predefined":"","data":{"icon":"https:\/\/praktijkourenergy.nl\/wp-content\/uploads\/2019\/11\/6349-horizontaal-e1572643990244.jpg","css":{"background-image":"url(\"https:\/\/praktijkourenergy.nl\/wp-content\/uploads\/2019\/11\/6349-horizontaal-e1572643990244.jpg\")"}}}” media_offset=”10″ media_title=”” media_subtitle=”MACHTELD JOSQUIN SCHRAVENDEEL” background_color=”” bkg_image=”{"type":"custom","custom":"","predefined":"","data":{"icon":"","css":[]}}” background_repeat=”repeat” background_position=”center” background_size=”initial” custom_class=”about-page-element” _array_keys=”{"image":"image","bkg_image":"bkg_image"}” _made_with_builder=”true”][/about_us]

In 2010 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute en heb bijna 8 jaar gewerkt als militair fysiotherapeute, waarbij ik ook 3 maanden op uitzending ben geweest.
Na een aantal jaren werken als fysio was ik opzoek naar meer verdieping en kwam ik in contact met osteopathie.
Dit heeft mijn visie op het menselijk lichaam totaal verandert. Je kan het lichaam ‘holistischer’ bekijken en behandelen.
Waardoor je vaker een groter en blijvender effect krijgt op fysieke klachten.

Ik ben in 2017 afgestudeerd als osteopaat aan de International Academy of Osteopathie.
Mijn affiniteit gaat uit naar baby’s, kinderen maar even goed naar volwassenen met complexere klachten.

Een ander interesse gebied is de ademhaling en de functie in ons leven.
‘Ademen is leven’ en vaak zien we dat mensen te oppervlakkig en snel ademhalen (hyperventileren). Dit heeft ook een negatief effect op het zelfhelend vermogen van ons lichaam, een mooi gebied om op te werken dus! Door te werken in he bindweefsel systeem kun je een hoop in beweging brengen (emotioneel, fysiek).

Mijn doel is dan ook mensen dichter naar zichzelf te brengen, waardoor ik me nu niet alleen maar focus op osteopathie maar ook op ademwerk en lichaamswerk.